Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Gouda, hoofdvestiging Gorinchem
Zelf uw radiator ontkoppelen en de nieuwe aansluiten Redactie, 13 maart 2024
Verwarmingselementen worden geïnstalleerd in huis
Schakel een loodgieter van Vak Loodgieter in voor verwarmingswerk in Gouda.

Uw eigen radiatorklep loskoppelen met behulp van deze tips

Indien uw radiator stuk is of als u een nieuwe (design)radiator wilt installeren, laten we hier een stap-voor-stap handleiding zien voor het zelf vervangen van een radiator. Als u de oude radiator wilt vervangen, is het noodzakelijk om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Open de radiatoren die boven uw eigen radiator zitten om deze leeg te laten lopen.

Wanneer de radiator die u wilt vervangen zich op het laagste punt van de installatie bevindt, is het nodig om een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Laat de installatie leeglopen door de kraan open te draaien. Wanneer de radiator die u wilt vervangen niet op het laagste punt zit, is het aan te raden om de juiste locatie te vinden en daar de vulslang aan te sluiten om de installatie leeg te laten lopen.

Deze warmtebron bevindt zich doorgaans op het laagste punt van uw huis. Haal de koppelingen van zowel de toevoer- als afvoerleidingen van de radiator los. Draai de radiator zelf los en verwijder zo nodig het bevestigingsmateriaal.

Een nieuwe radiator monteren in uw huis volgens deze richtlijnen

Nadat de oude radiator is verwijderd, is het nu tijd om de nieuwe aan te sluiten. Indien u voor een identieke radiator kiest, kunnen de huidige bevestigingsbeugels hergebruikt worden. Indien u een afwijkende radiator installeert en de aansluitingen anders zijn gepositioneerd, dienen de leidingen verlengd te worden met behulp van de juiste gereedschappen.

Het verbinden van de buizen met een fitting gaat als volgt. Met de buizensnijder snijdt u de buis op de juiste lengte. Vervolgens plaatst u de moer over de buis. Plaats de knelring over de buis (oudere ringen kunnen niet hergebruikt worden). Duw de buis in de fitting en draai de moer stevig vast.

Nadat de af- en toevoer van de nieuwe radiator zijn verbonden en alle ontluchtingskraantjes zijn afgesloten, kunt u het systeem opnieuw bijvullen via de waterkraan bij de ketel. Voordat u de slang aansluit op het systeem, laat deze eerst vollopen met water om de ontluchting te vereenvoudigen. Wanneer u de kraan opendraait, laat het water stromen totdat de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar bedraagt. Mocht dat nodig zijn, ontlucht de installatie dan nogmaals.

Dient u een expert te raadplegen?

Als het niet gelukt is of als u de voorkeur geeft aan hulp van een expert?Neem contact met Vak Loodgieter op om dit voor u te doen. Via 0183 213 102 staan we u graag te woord om de mogelijkheden te bespreken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0183 213 102

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.