Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Gouda, hoofdvestiging Gorinchem
Hoe u een lekkende kraan kunt verhelpen Redactie, 21 februari 2024
Een lekkage aan de kraan

Een lekkende kraan, of dit nu in de keuken of badkamer is, is iets wat u snel wilt oplossen. Naast het feit dat een kraan lekt erg vervelend is, wordt er ook onnodig veel water verspild. Dit is natuurlijk zonde, maar gelukkig zijn er snelle oplossingen om van een lekkende kraan af te komen.

Een goede start is het halve werk

Zorg ervoor dat er geen extra water lekt door de hoofdkraan te sluiten voordat u begint met het repareren van de lekkage. Vervolgens gaat u op zoek naar de oorzaak van de lekkage, zo kunt u vaststellen wat gerepareerd moet worden. Het gereedschap moet binnen handbereik zijn en de juiste materialen moeten beschikbaar zijn als u een onderdeel moet vervangen.

Redenen achter kraanlekken

Een lekkende kraan kan diverse aanleidingen hebben. Diverse locaties waarop u kunt letten. Bekijk de uitloop van de kraan, als er water blijft stromen kan het binnenwerk van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Indien de kraan bij de hendel lekt, heeft dat te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Indien dit het probleem niet oplost, kunt u de volgende stap uitproberen. Bij een lekkende onderkant van de kraan, kan water via het kraangat lekken. Het probleem kan komen door een defecte hendel of lekkage in de kraanbody.

Bereid zijn om de lekkende kraan te repareren

Na het afsluiten van de watertoevoer en het identificeren van de oorzaak, kunt u beginnen met de herstelling. Begin met het weghalen van de knoppen en het handvat van de kraan, dit opent de weg naar de binnenkant. Hierna schroeft u het binnenwerk los zodat u bij de pakkingring terechtkomt, als deze beschadigd is, dan kunt u deze vervangen.

Het kraanleertje is vaak de kern van problemen bij lekkende kranen. Na het fixen van de kraan is het van groot belang om alle onderdelen goed te ontkalken. Wanneer u alle onderdelen heeft vervangen, zet u de kraan weer in elkaar door de stappen in omgekeerde volgorde te doorlopen.

Als de kraan nog steeds lekt, bel dan Vak Loodgieter!

Het kan gebeuren dat de kraan lekt na montage. De kraan is waarschijnlijk versleten en moet worden vervangen. In dit geval kunt u direct Vak Loodgieter bellen, we helpen u graag verder. Als u een afspraak wilt plannen of nog vragen heeft, kunt u ons bereiken via 0183 213 102.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0183 213 102

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.