Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Gouda, hoofdvestiging Gorinchem
Voorkom schade door veelvoorkomende lekkages met deze tips Redactie, 30 maart 2024
Hevige lekkage in een woning
Bij lekkages in huis staan de loodgieters van Vak Loodgieter snel voor u klaar

Het kan erg hinderlijk zijn als er een lekkage in uw huis optreedt en dit kan aanzienlijke schade veroorzaken. U kunt enkele stappen ondernemen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen en uw loodgieterssysteem in goede staat te houden. Hier vindt u tips om de meest voorkomende lekkages te voorkomen.

Inspectie van uw leidingen

Een van de handigste manieren om lekkages te voorkomen, is door regelmatig een inspectie van uw leidingen te houden. Controleer op indicaties van corrosie, roest of kleine barstjes. Door het snel ontdekken van problemen, voorkomt u dat ze uitgroeien tot grote lekkages.

Checken van afdichtingen

Na verloop van tijd kunnen afdichtingen rond kranen en leidingen slijtage vertonen, wat tot lekkages kan leiden. Controleer regelmatig de staat van deze afdichtingen en vervang ze indien nodig. Met een juiste afdichting wordt voorkomen dat er water ontsnapt en verkleint het risico op lekkages.

Bescherm uw leidingen en voorkom verstoppingen

Het is raadzaam om geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te werpen om verstoppingen te vermijden. Bescherm uw afvoer tegen verstoppingen en voorkom zo mogelijk lekkages in de toekomst. Door een zeefje in de gootsteen te plaatsen, kunt u voorkomen dat vuil en andere deeltjes uw leidingen verstopt.

Het belang van een goede waterdruk in huis

Een te grote waterdruk kan schade veroorzaken aan de leidingen en lekkages veroorzaken. Neem regelmatig de waterdruk onder de loep en pas deze aan wanneer nodig. Het gebruik van een eenvoudige drukregelaar kan schade helpen voorkomen.

Voorkom schade door vaak voorkomende lekkages met deze suggesties

Wanneer de winter nadert, kunnen bevroren leidingen lekkageproblemen veroorzaken. Een goede preventieve maatregel tegen bevroren leidingen is het isoleren van leidingen in onverwarmde ruimtes en water langzaam uit de kranen laten lopen tijdens koude periodes. Hiermee kunt u voorkomen dat de leidingen bevriezen en kapot gaan.

Onderhoud en aandacht

Het voorkomen van grote reparatiekosten en ongemakken begint bij regelmatig onderhoud en het oplossen van kleine problemen. Herinner u dat voorkomen altijd beter is dan genezen als het gaat om loodgieterswerkzaamheden. Als u een lekkage in uw huis ontdekt, schakel dan direct Vak Loodgieter in om dit voor u op te lossen. Bel voor een afspraak naar 0183 213 102.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0183 213 102

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.