Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Gouda, hoofdvestiging Gorinchem
Douchekraan ontkalken op een eenvoudige manier Redactie, 1 maart 2024
Douchekraan welke verkalkt is

Wanneer u uw douche schoonmaakt, denkt u wellicht vooral aan de douchekop. Het verzorgen van de douchekraan wordt echter vaak genegeerd, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het openen en sluiten van uw douchekraan hinderen.

Door kalkaanslag wordt het bedienen van de kraan lastiger en kan het zelfs onmogelijk worden. Al met al, een zeer vervelende situatie. In dit artikel leggen we uit op welke manier u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

Onthul hoe u op een simpele manier uw douchekraan kunt ontkalken

Maak een doek nat met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Breng nooit reinigingsmiddelen rechtstreeks aan op de douchekraan om reacties te vermijden die schade kunnen veroorzaken. Laat het reinigingsmiddel enige tijd inwerken op de douchekraan. De duur van deze rusttijd varieert afhankelijk van het gebruikte product.

Na het zetten van andere stappen moet u de douchekraan afspoelen met water en wat afwasmiddel. Wanneer u een schuursponsje gebruikt om kalkaanslag te verwijderen, dient u te voorkomen dat het sponsje te grof is en krassen achterlaat. Na het voltooien van andere handelingen, dient u de douchekraan met een zachte doek droog te maken voor een glanzend resultaat.

Hoe u kalkaanslag in uw douchekraan effectief kunt vermijden

U kunt overwegen een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche nauwkeurig af, droog het nogmaals af en vermijd krachtige schoonmaakproducten. Door deze producten wordt voorkomen dat er kalkafzetting in uw douche komt. Als u ondanks deze stappen en tips nog steeds problemen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met Vak Loodgieter.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0183 213 102

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.