Lekkage waterleiding in Gouda

Als uw waterleiding is gesprongen gutst het water soms rijkelijk over uw mooie laminaatvloer. Maar ook in mildere vorm kan een lekkage zich kenbaar maken. Denk aan plasjes water in de buurt van een leiding of vochtplekken in de muur. Hoe dan ook, een lekke leiding in uw woning is altijd een zeer verelend probleem.

Kleine lekkages komen niet zomaar ergens vandaan, ze hebben een oorsprong. Langgebruikte leidingen kunnen onderhevig zijn aan corosieontwikkeling. De leiding corodeert langzaam weg. Ook kan een koppeling het probleem zijn. Verbindingen waarvan de rubbertjes in de koppelstukken uitgedroogd zijn, kunnen op den duur water doorlaten.

Gebruik door de jaren heen kan ook voor reguliere slijtage van de leiding zorgen. Dit kan resulteren in een breukje in de leidingen, welke door de waterdruk verder kan scheuren. Ook kan een gesprongen leiding ontstaan door schade bij een onvoorzichtige verbouwing.

Een breuk van de waterleiding heeft vaak vervelende gevolgen, mede omdat deze altijd onder waterdruk staat. Vloertegels in de bijkeuken kunnen onherstelbaar beschadigd raken wanneer ze lang in een laag water liggen. Bij een gesprongen waterleiding op een verdieping, heeft het plafond een verdieping lager enorm te lijden.

Kortom, het kan een kostbare aangelegenheid worden wanneer een leiding springt. U wilt de schade zoveel mogelijk beperken. U wilt dat de lekkage zo snel mogelijk wordt opgelost en daarom moet u op zoek naar de juiste vakman voor het probleem. Na een analyse is een specialist in staat om vrij snel de lekkage te lokaliseren en te repareren.

Snelle hulp bij een lekkende waterleiding

Om meer schade te voorkomen draait u de hoofdkraan van uw waterleiding dicht alvorens contact op te nemen. Neem vervolgens contact op met ZEO Loodgieters & Installatiebedrijf op 070 - 207 50 20. Samen maken we een afspraak voor de reparatie van uw lekkage!