Douchekraan ontkalken op een eenvoudige manier

Wanneer u uw douche schoonmaakt, denkt u wellicht vooral aan de douchekop. Het verzorgen van de douchekraan wordt echter vaak genegeerd, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het openen en sluiten van uw douchekraan hinderen.

Door kalkaanslag wordt het bedienen van de kraan lastiger en kan het zelfs onmogelijk worden. Al met al, een zeer vervelende situatie. In dit artikel leggen we uit op welke manier u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

Onthul hoe u op een simpele manier uw douchekraan kunt ontkalken

Maak een doek nat met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Breng nooit reinigingsmiddelen rechtstreeks aan op de douchekraan om reacties te vermijden die schade kunnen veroorzaken. Laat het reinigingsmiddel enige tijd inwerken op de douchekraan. De duur van deze rusttijd varieert afhankelijk van het gebruikte product.

Na het zetten van andere stappen moet u de douchekraan afspoelen met water en wat afwasmiddel. Wanneer u een schuursponsje gebruikt om kalkaanslag te verwijderen, dient u te voorkomen dat het sponsje te grof is en krassen achterlaat. Na het voltooien van andere handelingen, dient u de douchekraan met een zachte doek droog te maken voor een glanzend resultaat.

Hoe u kalkaanslag in uw douchekraan effectief kunt vermijden

U kunt overwegen een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche nauwkeurig af, droog het nogmaals af en vermijd krachtige schoonmaakproducten. Door deze producten wordt voorkomen dat er kalkafzetting in uw douche komt. Als u ondanks deze stappen en tips nog steeds problemen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met Vak Loodgieter.

Snel een medewerker spreken?

Bel 0183 213 102

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Voorkom schade door veelvoorkomende lekkages met deze tips
> Zelf uw radiator ontkoppelen en de nieuwe aansluiten
> Hoe u een lekkende kraan kunt verhelpen